Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αποστολή και Φιλοσοφία

Ο σκοπός, αποστολή, και στόχοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.) είναι να προωθήσει την μάθηση και την γνώση μέσα από την διδασκαλία και την έρευνα, να παρέχει στους φοιτητές την δυνατότητα των προτερημάτων μιας πανεπιστημιακής μόρφωσης και να παρέχει και σχετικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Το E.U.C. δεσμεύεται σταθερά στην ανώτερη μόρφωση και στην αρίστευση στην διδασκαλία, στην έρευνα και ιδιαίτερα στο κοινωνικό σύνολο.

Εκπαιδευτικός Στόχος

Ο εκπαιδευτικός στόχος του E.U.C. είναι να δημιουργήσει ένα ακαδημαϊκό και κοινωνικό περιβάλλον που να προσκαλεί, να καθοδηγεί, και να υποστηρίζει τους φοιτητές στην δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών στόχων. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να εξελιχθούν ως ανεξάρτητοι, αποτελεσματικοί, δραστήριοι, λογικοί και δημιουργικοί πολίτες, οι οποίοι εκτιμούν και σέβονται την κοινωνικές αρχές και ηθικές αξίες. Τα ακαδημαϊκά προγράμματα του πανεπιστημίου χαρακτηρίζονται από ενιαία διδακτέα ύλη που συνδυάζει μαθήματα γενικής μόρφωσης με μαθήματα έντονης εξειδίκευσης. Μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρουν στους φοιτητές την ευκαιρία να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένους κλάδους και να εξασφαλίσουν εκπαίδευση για μεγαλύτερη επαγγελματική επάρκεια.

Ερευνητικός Στόχος

Το E.U.C.θεωρεί την έρευνα σαν μια ουσιώδη λειτουργία που πηγάζει από την ευθύνη για μια συμβολή στην επέκταση της γνώσης και κατανόησης. Για αυτό τον λόγο το E.U.C. ενθαρρύνει, προωθεί και στηρίζει την έρευνα ανάμεσα στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό.

Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

Το E.U.C. κατανοεί τον ειδικό του ρόλο σαν μια πηγή κοινωνικού και διανοητικού πλούτου. Σε αυτό τον ρόλο, το πανεπιστήμιο και το προσωπικό του, φοιτητές και υπηρεσίες αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για τον εμπλουτισμό της ποιότητας στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Διεθνής Αναγνώριση και/ή Συμμετοχή

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (E.U.C.) είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Κολεγιακών Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων (AACSB), του Συνδέσμου Κολεγιακών Σχολών και Προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων (ACBSP), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (EURASHE), του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αγωγής Διοίκησης Επιχειρήσεων (ECBE) και του Συνδέσμου για την Πρόοδο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Αγωγής;)(AAIE).

Φοιτητική Ζωή

Μια από τις πολλές ευθύνες του πανεπιστήμιου προς τους φοιτητές του είναι αυτή της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που ελκύει και υποστηρίζει τους φοιτητές ικανοποιώντας τα πλατιά τους ενδιαφέροντα και ταλέντα. Η φοιτητική ζωή είναι μια σημαντική πτυχή των σπουδών στο E.U.C. μια και δύναται να προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη ηγετικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων. Το Γραφείο Φοιτητικών Θεμάτων του πανεπιστημίου είναι ο κύριος υποστηριχτής πολλών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα εκτός της αίθουσας διδασκαλίας και τα οποία στοχεύουν στο να ενδυναμώσουν την φοιτητική ζωή στο πανεπιστήμιο. Το Γραφείο Φοιτητικών Θεμάτων προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα αίσθημα ευθύνης μέσο του οποίου οι φοιτητές να διδαχθούν την σημασία της ομαδικής προσπάθειας και να γίνουν μέλη μιας διεθνής κοινότητας. Παροχή προσωπικών και επαγγελματικών συμβουλών, φοιτητικές δραστηριότητες, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, εξεύρεση θέσεων εργασίας και στέγης είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που αναλαμβάνει το Γραφείο Φοιτητικών Θεμάτων τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του φοιτητή.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα του ΠΑνεπιστημίου στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Άλλες Πληροφορίες

Ακαδημαϊκή χρονιά: Φθινοπωρινό τρίμηνο (Οκτώβριος-Ιανουάριος), Εαρινό τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάιος), Καλοκαιρινή περίοδος (Ιούνιος-Ιούλιος)
Προθεσμία αιτήσεων: Φθινοπωρινό τρίμηνο 5 Σεπτεμβρίου, Εαρινό τρίμηνο: 5 Ιανουαρίου, Καλοκαιρινή περίοδος: 5 Μαίου

Επικοινωνία

Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίου Κύπρου
Διογένη 6
Έγκωμη
Ταχ. Θ. 22006
1516 Λευκωσία
Κύπρος

Τηλέφωνα: 00357 22713000,
Φαξ: 00357 22713172, 22662051
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.euc.ac.cy