Γενικές Πληροφορίες

Η Ανώτερη Εκπαίδευση στην Κύπρο διαμορφώνεται με βάση τις παραμέτρους που καθορίζουν τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτερης Εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από τη Διαδικασία της Μπολόνια (1999). Συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως Δια Βίου Μάθηση (Lifelong Learning), Erasmus+, Eurydice, Euromed, Marie Curie, ASEM, EU2020, κλπ. Παράλληλα η Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) παρακολουθεί τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται παγκόσμια στον χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΕ έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και προς την επίτευξη αυτού του στόχου έχει προχωρήσει στον καταρτισμό ενός στρατηγικού σχεδίου δράσης, το οποίο έχει τρεις βασικούς πυλώνες: (α) τη διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση, (β) την καθιέρωση της Κύπρου σε Περιφερειακό και Διεθνές Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο και (γ) τη διασφάλιση της πρόσβασης στην Ανώτερη Εκπαίδευση για όλους. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για την προώθηση της Κύπρου σε Περιφερειακό και Διεθνές Κέντρο Ανώτερης Εκπαίδευσης με την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών/τριών από το εξωτερικό, η ΔΑΕ συμμετέχει και συντονίζει την παρουσία των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου σε Εκπαιδευτικές Εκθέσεις, σε χώρες με τις οποίες υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και προσέλκυσης φοιτητών/τριών. Τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου αποτελούνται από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τις Δημόσιες Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημείο επαφής:

Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης
Τηλ.: 22800616/617
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.