American University of Cyprus (AUCY)

Το AUCY εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η πανεπιστημιούπολη του AUCY βρίσκεται στην καρδιά της Λάρνακας. To AUCY στοχεύει να γίνει κορυφαίο κέντρο αριστείας στην εκπαίδευση και να ανεβάσει τα ακαδημαϊκά πρότυπα στην Κύπρο ενισχύοντας τους πτυχιούχους και τους μεταπτυχιακούς της μέσω προγραμμάτων που βασίζονται σε εντατική πρακτική εκπαίδευση, καινοτόμα προγράμματα σπουδών και σύγχρονο εξοπλισμό.

Το πανεπιστήμιο είναι άρτια εξοπλισμένο με υψηλά καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις και έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο που υιοθετεί καινοτόμες μεθοδολογίες διδασκαλίας και μάθησης.

Φιλοσοφία, Όραμα και Εκπαιδευτικός Σκοπός

Το όραμα και ο εκπαιδευτικός μας σκοπός, είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα προσφερόμενα προγράμματα πληρούν τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ιδιαιτερότητα της κυπριακής κουλτούρας και φιλοσοφίας.

Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους φοιτητές μας με την ακαδημαϊκή αριστεία και την τεχνογνωσία, θεωρητική και πρακτική, και στη συνέχεια να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να διαπρέψουν στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή τους.

Προγράμματα Σπουδών - Γενικές Πληροφορίες

Τα προγράμματα σπουδών του AUCY, βασίζονται στα πρότυπα της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί να παρέχει εξαιρετικά εφαρμοσμένα και ελκυστικά προγράμματα που να μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές ανάγκες του μεταβαλλόμενου κόσμου.

Στοχεύουμε να παρέχουμε ένα διεγερτικό και εμπλουτιστικό επαγγελματικό περιβάλλον για τους μαθητές μας μέσω ευέλικτων και διαδραστικών εκπαιδευτικών ενοτήτων που διδάσκονται από εξαιρετικά καταρτισμένους εκπαιδευτές, με εις βάθος εμπειρία στον σχετικό τομέα, προσαρμόζοντας βέβαια παράλληλα τα προγράμματά μας για να συνάδουν με τις μεταβαλλόμενες τάσεις.

Το AUCY αρχίζει τη λειτουργία του με τρεις Σχολές με Προγράμματα Σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης του American University of Cyprus (AUCY) έχει στόχο να ηγηθεί της αγοράς στην παροχή εκπαιδευτικής πρόσβασης και ευκαιριών κατάρτισης για δια βίου μάθηση. Το Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης στοχεύει να αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος εκπαιδευτικός προορισμός και πηγή για το τοπικό, εθνικό και διεθνές κοινό, μέσω της επιχειρηματικότητας, της αριστείας του.

Ερευνητικός Σκοπός

Ερευνητικός Σκοπός και Αποστολή του Πανεπιστημίου, είναι η πλήρης διευκόλυνση και ενίσχυση των ερευνητικών προτάσεων από όλα τα τμήματα του AUCY, αλλά και η ενίσχυση της ερευνητικής επιθυμίας των φοιτητών μας.

Επιπρόσθετα, στοχεύει να εισαγάγει καινοτόμες έρευνες με όραμα να γίνει ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα στους τομείς των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών Επιστημών, των Καλών Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Επιστημών & Τεχνολογίας και άλλων σχολών που θα προστεθούν μετέπειτα. Τα ερευνητικά προγράμματα στο American University of Cyprus καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αντιστοιχούν στα πεδία ενδιαφέροντος ή στην περιοχή εξειδίκευσης του υπάρχοντος ακαδημαϊκού προσωπικού.

Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών και Διεθνείς Συνεργασίες

Τα Προγράμματα Σπουδών του AUCY είναι αξιολογημένα και πιστοποιημένα από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το AUCY έχει συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια παγκοσμίως, όπως το CASS Europe (Γαλλία) και το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (UMASS, ΗΠΑ).

Υποτροφίες & Προγράμματα Οικονομικής Βοήθειας

Σε μια συνεχή προσπάθεια εξάλειψης των ανισοτήτων στην εκπαίδευση, το AUCY υποστηρίζει κάθε φοιτητή και δίνει την ευκαιρία σε όλους να επενδύσουν στο ακαδημαϊκό τους μέλλον επιτυχώς. Προσφέρει οικονομική υποστήριξη σε διάφορες ομάδες φοιτητών ανάλογα με την ακαδημαϊκή ή οικονομική τους κατάσταση, όπως Ακαδημαϊκές Υποτροφίες, Υποτροφίες για Αδέλφια, Αθλητικές Υποτροφίες. Προσφέρει, επίσης, και οικονομική υποστήριξη όπως και προγράμματα εργασίας-μελέτης στην πανεπιστημιούπολη.

Φοιτητική ζωή

Η φιλοσοφία της φοιτητικής ζωής που υιοθετεί το Πανεπιστήμιο, στοχεύει στο "ανήκω" σε μια ζωντανή φοιτητική κουλτούρα αλλά και ένα θετικό, υγιές περιβάλλον μάθησης και διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων κοινωνικών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πληροφορίες

American University of Cyprus
Λεωφόρος Αμμοχώστου 52,
6019 Λάρνακα - Κύπρος

Τηλέφωνο:+357 24 2090000
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: https://www.aucy.ac.cy/