Πανεπιστήμιο Frederick

To Πανεπιστήμιο Frederick είναι ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πανεπιστήμιο Frederick ιδρύθηκε μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ημερομηνίας 12 Σεπτεμβρίου 2007. Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Αποστολή και Φιλοσοφία

Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, η προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Εκπαιδευτικοί Στόχοι Το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει υψηλής ποιότητας, οικονομικά συμφέρουσα εκπαίδευση, η οποία οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχιακών και μεταπτυχιακών προσόντων τα οποία διασφαλίζουν στους αποφοίτους επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Κύριος στόχος του Πανεπιστημίου Frederick είναι ο συνδυασμός της ακαδημαϊκής γνώσης με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ερευνητικοί Στόχοι

Με σκοπό την προώθηση της επιστημονικής γνώσης , της μελέτης και της εξεύρεσης λύσεων σε προβλήματα της ζωής, το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει στο ακαδημαϊκό του προσωπικό την απαραίτητη υποδομή για τη διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές επιτυγχάνονται με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, την ερευνητική εμπειρία την οποία κατέχει και τις διασυνδέσεις των στελεχών του Πανεπιστημίου με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Υπηρεσία στην Κοινότητα Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναπτύξει γόνιμη συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τη βιομηχανία, την κοινωνία και τον κυβερνητικό μηχανισμό με σκοπό την προαγωγή της γνώσης, της ενδυνάμωσης της παραγωγικότητας και της δημιουργίας συνθηκών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 15 Τμήματα που προσφέρουν 23 προγράμματα σπουδών προπτυχιακού, μεταπτυχιακού (επιπέδου Μaster) και διδακτορικού επιπέδου σπουδών.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα του Πανεπιστημίου στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Πληροφορίες

Λευκωσία:
Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, 1036, Λευκωσία, Κύπρος
Τ.Θ. 24729, 1303, Λευκωσία, Κύπρος,
Τηλ.: + 357 22 431355
Φαξ: + 357 22 438234

Λεμεσός:
Μάριου Αγαθαγγέλου 18,
Άγιος Γεώργιος Χαβούζας,
3080 Λεμεσός, Κύπρος

Τ.Θ. 56368, 3306, Λεμεσός, Κύπρος
Τηλ.: + 357 25 730975, Φαξ: +357 25 735001
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.frederick.ac.cy