Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ίσων ευκαιριών, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της δυτικής εκπαίδευσης, ποιότητα και διεθνή φιλοσοφία. Με διεθνές φοιτητικό σώμα, μια μεγάλη ποικιλία ακαδημαϊκών προγραμμάτων, διδασκαλία στην αγγλική γλώσσα και δέσμευση στην πολυπολιτισμικότητα, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα δυναμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον σε μια μοντέρνα, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα.

Αποστολή και Στόχοι:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας:
  1. Δίνει στους φοιτητές του τα εφόδια να γίνουν μορφωμένα άτομα, να κατακτήσουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους καθώς και να καθορίσουν τους ρόλους τους στη ραγδαία εναλλασσόμενη ευρωπαϊκή κοινωνία που ακολουθεί τους ρυθμούς της παγκοσμιοποίησης.
  2. Προσφέρει μια πλούσια ποικιλία από ακαδημαϊκά προγράμματα, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
  3. Διαθέτει δυναμικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, προσφέροντας ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα που συντείνει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, ανακάλυψης και μάθησης.
  4. Διατηρεί μια διεθνή φιλοσοφία, με ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση και αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες.
  5. Προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, προς το συμφέρον της Κύπρου και του κόσμου γενικότερα.
  6. Είναι συνεχώς στην υπηρεσία της κοινωνίας, μέσα από τη διάδοση και εφαρμογή της γνώσης, καθώς και μέσα από πρωτοποριακές συνεργασίες με επιχειρήσεις και ιδρύματα κοινής ωφελείας.

Προγράμματα σπουδών / Διάρκεια (Γενικές πληροφορίες):

Τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας βασίζονται στα ευρωπαΪκά και αμερικανικά πρότυπα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο δεσμεύεται να διατηρεί ψηλά επίπεδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα, που ανανεώνονται και αναβαθμίζονται, ώστε να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις συνεχώς εναλλασσόμενες τάσεις.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελείται από τέσσερις Σχολές. Μέσω των Σχολών αυτών, το Πανεπιστήμιο προσφέρει μεγάλη ποικιλία ακαδημαϊκών προγραμμάτων που στοχεύουν στην απόκτηση Πτυχίου (Bachelor) (4 χρόνια) και Μεταπτυχιακού (Master) (18 μήνες-2 χρόνια). Οικονομική Βοήθεια:
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει οικονομική βοήθεια στους φοιτητές πλήρους απασχόλησης, υπό μορφή υποτροφίας για καλή επίδοση, για οικονομικές δυσκολίες, αθλητικής υποτροφίας, και σε προγράμματα εργοδότησης από το Πανεπιστήμιο.

Υπηρεσίες για φοιτητές:

Το Τμήμα Φοιτητικών Υποθέσεων (Student Affairs) προσφέρει διάφορες υπηρεσίες στους φοιτητές του Πανεπιστημίου, βοηθώντας τους να έχουν μια ομαλή, χαρούμενη και παραγωγική Πανεπιστημιακή ζωή. Το Τμήμα έχει ως στόχο να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους φοιτητές, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αλλά και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το Τμήμα βοηθά τους φοιτητές να βρουν χώρο διαμονής, διοργανώνει τη «Μέρα Προσανατολισμού» (Orientation Day) και τους ενημερώνει για τις εγκαταστάσεις, δραστηριότητες καθώς και για τους κοινωνικούς και αθλητικούς ομίλους.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο διαθέτει και Κέντρο Καριέρας (Career Centre), ώστε να βοηθήσει τους φοιτητές να ανακαλύψουν τις επιλογές τους, να ενημερωθούν πληρέστερα για τις επαγγελματικές τους επιλογές και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ώστε να κατακτήσουν την κορυφή των δυνατοτήτων τους. Στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο, έτοιμο να προσφέρει σημαντικές συμβουλές σε νέους και παλαιότερους φοιτητές.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα του Πανεπιστημίου στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών
Λεωφ. Μακεδονίτισσας 46
Τ.Κ. 24005
1700 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλ.: 357-22841500,
Φαξ: 357-22352067,
Ηλ. διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.unic.ac.cy