Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος

Αποστολή και Φιλοσοφία

Κύρια αποστολή του Neapolis University Cyprus είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσηs στους φοιτητές του, η δημιουργία και η διάχυση γνώσης, η κριτική αξιολόγηση και η αμφισβήτηση, όπου είναι αναγκαίο, της ενεστώσας επιστημονικής αντίληψης αλλά και η συμβολή στην πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πάφου.

Όραμά μας είναι μέσω μιας σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής και υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό, να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο ίδρυμα που να συμβάλλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των φοιτητών του μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν επιτυχημένες επαγγελματικές σταδιοδρομίες σε μια διεθνώς ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Αναπόσπαστο μέρος της αποστολής μας είναι το Neapolis University Cyprus να καταστεί ένα διεθνούς εμβέλειας ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο πέρα από την παροχή υπηρεσιών στον τοπικό πληθυσμό, θα προσελκύει φοιτητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Εκπαιδευτική Αποστολή

Εκπαιδευτικός σκοπός του Πανεπιστημίου είναι η παραγωγή και η διάχυση γνώσης σε τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για την Κυπριακή οικονομία, αλλά ταυτόχρονα είναι σε υψηλή ζήτηση στην τοπική αγορά εργασίας. Οι τομείς του real estate και των κατασκευών καθώς και των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών, στους οποίους δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου, αντιπροσωπεύουν κρίσιμους τομείς όχι μόνο της Κυπριακής οικονομίας αλλά και της ευρύτερης παγκόσμιας οικονομίας. Επιπρόσθετα, τα προγράμματα συνδυάζουν τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική διάσταση των γνωστικών αντικειμένων και έχουν σχεδιαστεί με βάση τις πιο σύγχρονες και αναδυόμενες τάσεις σε κάθε τομέα.

Σε αυτά τα πλαίσια το Πανεπιστήμιο προσφέρει καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα στους ακόλουθους τομείς:
 • Αρχιτεκτονική με Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό
 • Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Χρηματοοικονομικές Σπουδές
 • Ψυχολογία
Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα στους ακόλουθους τομείς:
 • Real Estate
 • Διαχείριση Κατασκευαστικών Έργων
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Τραπεζικά, Επενδύσεις και Χρηματοοικονομικά
 • Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Ερευνητική Αποστολή

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις φιλοδοξεί να καταστεί πρότυπο κέντρο έρευνας. Η έρευνα εκτός του ότι καθορίζει την ακαδημαϊκή αξιοπιστία ενός ιδρύματος, είναι απαραίτητη για τη διδασκαλία μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Νεάπολις η έρευνα είναι επίσης αναγκαία για την πρακτική μελέτη και ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα. Ήδη βρίσκονται σε λειτουργία ορισμένα ερευνητικά κέντρα στο Πανεπιστήμιο.

Προσφορά στην Κοινότητα

Το Πανεπιστήμιο είναι ένα δραστήριο μέλος της κοινότητας την οποία υπηρετεί μέσω συστηματικών σεμιναρίων γενικής εκπαίδευσης τα οποία είναι ανοικτά στο κοινό, μέσω του προγράμματος υποτροφιών που δίδει τη δυνατότητα σε μαθητές με οικονομικές δυσκολίες να παρακολουθήσουν τα προγράμματά του, μέσω της επιδότησης ορισμένων πολιτισμικών και επιστημονικών εκδηλώσεων καθώς και με την παροχή των εγκαταστάσεων του για χρήση από οργανωμένα σύνολα.

Φοιτητική Ζωή

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις έχει δημιουργήσει ένα χώρο όπου θα προσφέρεται τόσο για μελέτη όσο και για ψυχαγωγία. Η Πανεπιστημιούπολη συνδυάζει άρτια εξοπλισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για εκπαίδευση, διαμονή, σίτιση, άθληση και ψυχαγωγία των φοιτητών. Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν υπερσύγχρονες τάξεις διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες, μοντέρνο αμφιθέατρο, εργαστήρια έρευνας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, στούντιο αρχιτεκτονικής και βιβλιοθήκη εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα προγράμματα διαχείρισης πληροφοριών. Η φοιτητική εστία περιλαμβάνει:
 • Πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια
 • Εστιατόριο/καφετέρια
 • Εξωτερική πισίνα και μπαρ
 • Κέντρο άθλησης που περιλαμβάνει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, δωμάτιο άρσης βαρών, δωμάτιο άθλησης, ντους και αποδυτήρια
 • Γήπεδα αντισφαίρισης
Επιπρόσθετα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο ευρίσκονται υπηρεσίες όπως τράπεζες, φαρμακεία, καφέ, εστιατόρια, υπεραγορές και καταστήματα.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις ευρίσκεται στη δυτική παραθαλάσσια περιοχή της Κάτω Πάφου και είναι εύκολα προσβάσιμο με τις δημόσιες συγκοινωνίες και με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Η Πάφος, μια ζωντανή και πολυεθνική πόλη, συνδυάζει το αρχαίο και το σύγχρονο με την ιστορία και το νεοτερισμό που διαθέτει, ενώ το Μεσογειακό της κλίμα και η γειτνίασή της με την παραλία δημιουργούν ευχάριστες συνθήκες διαμονής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα του Πανεπιστημίου στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Επικοινωνία

Neapolis University Cyprus
Λεωφόρος Δανάης 2
8042 Πάφος
Κύπρος

Τηλέφωνα: +357 26843300
Φαξ: +357 26931944
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: http://www.nup.ac.cy