Philips University

Το Philips University ιδρύθηκε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αριθμό 88.356 και με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου, 2019 με αναδρομική ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου, 2013. Εγκρίθηκε για να προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων με 3 Σχολές, 7 Τμήματα, 8 πτυχιακά καθώς και ένα μεταπτυχιακού επιπέδου, ΜSc στα Χρηματοοικονομικά με Εταιρική Διακυβέρνηση. To Philips University έχει πιστοποιηθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ) μετά από επιτυχημένη ιδρυματική αξιολόγηση.

Το Πανεπιστήμιο στεγάζεται στις σύγχρονες λειτουργικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, απέναντι στο Πάρκο Βέροιας, του Δήμου Στροβόλου, στην Λευκωσία.

Η αποστολή του Πανεπιστημίου

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου έχει ως κύριο σκοπό τη διδασκαλία και την έρευνα. Η δραστηριότητα όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας πρέπει να κατατείνει στη βελτίωση της εκπαίδευσης , στην ανάπτυξη της έρευνας και τη σταθερή εκπλήρωση του πρωταγωνιστικού ρόλου του Πανεπιστημίου στη σύγχρονη επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη

Η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου βασίζεται στις αρχές του ανθρωπισμού και αποβλέπει στην καλλιέργεια του πολιτισμού τόσο μεταξύ των μελών του όσο και της κοινωνίας ευρύτερα. Η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου προσανατολίζεται επίσης στην πλήρη κοινωνική ένταξη όλων των μελών του.

Διοίκηση

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου ασκείται από το Συμβούλιο, το οποίο έχει την ευθύνη για τη διαχείριση και το έλεγχο των διοικητικών και οικονομικών υποθέσεων και τη Σύγκλητο, η οποία αποτελεί το ανώτατο ακαδημαϊκό σώμα. Οι σχολές και τα τμήματα διοικούνται από τα Συμβούλια με επικεφαλής τον Κοσμήτορα της Σχολής και τον Πρόεδρο του Τμήματος.

Πρύτανης

Ο Πρύτανης είναι ο ανώτατος ακαδημαϊκός αξιωματούχος του Πανεπιστημίου, μεριμνά για την εκτέλεση των αποφάσεων της Συγκλήτου και είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου. Στο έργο του αυτό συνεπικουρείται από τους δύο Αντιπρυτάνεις: Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας & Καινοτομίας.

Προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί μέσα στις απαιτήσεις της Κυπριακής κοινωνίας και πιο πέρα. Η Διοίκηση και η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί και εκτιμά σωστά τις ανάγκες της κοινωνίας. Το Philips University έχει τη δυνατότητα vα προβλέπει σωστά, τόσο τη πορεία και τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας της Κύπρου, όσο και των άλλων χωρών από όπου αντλεί φοιτητές. Με το τρόπο αυτό μπορεί και αναπτύσσει τα κατάλληλα πρωτότυπα προγράμματα γεγονός που επιτρέπει σε απόφοιτους να αποκτήσουν την επιστημονική γνώση και τις απαιτούμενες ικανότητες για επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα του Πανεπιστημίου στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Το Philips University και η Παγκοσμιοποίηση

Η παγκοσμιοποιημένη και η δημιουργία του παγκόσμιου χώρου καθώς και η ελεύθερη επικοινωνία έχουν δημιουργήσει καινούργιες ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης. Το Philips University καλύπτει αρκετά από τα κενά που υπάρχουν παρέχοντας σε νέους της Κύπρου, της Ευρώπης και της Ασίας τις δεξιότητες και αξίες που θα τους βοηθήσουν και να ανταπεξέλθουν στους καινούργιους ρόλους που απαιτεί η οικονομία και η κοινωνία της εποχής.

Στο Philips University δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του φοιτητή και στην καλλιέργεια και μεγιστοποίηση των δεξιοτήτων.

Ακαδημαϊκό Προσωπικό

Το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Philips University που εγγυάται τη διακεκριμένη ποιότητα της προσφερόμενης παιδείας αξίζει ιδιαίτερης μνείας, διότι αποτελείται από ερευνητές και διδάσκοντες πρώτης γραμμής (α) είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι ερευνητές (β) διαθέτουν πολυσχιδή εμπειρία, (γ) είναι έμπειροι επόπτες διδακτορικών διατριβών και υψηλοί συνεργάτες μεταδιδακτορικών ερευνητών, (δ) έχουν προσωπικά αξιολογημένα και χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα από εθνικούς φορείς και φορείς της Ε.Ε.

Πληροφορίες

Philips University
Οδός Λαμίας 4-6 Στρόβολος
2001 Λευκωσία – Κύπρος
Τ.Θ. 28008, 2090

Τηλέφωνο: +357 22 441860
Τηλεομοιότυπο: +357 22 315222
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: https://philipsuni.ac.cy