Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Λευκωσία)

Σκοπός και Φιλοσοφία

Σκοπός της σχολής είναι η καθιέρωση της σαν η εξειδικευμένη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Κύπρο, που προσφέρει ποιoτική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε εγγεγραμμένους από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) κλάδους σπουδών, σε φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Η εκπαιδευτική φιλοσοφία της σχολής, βασίζεται στην παραγωγή εξαίρετης σύγχρονης τέχνης, σε ένα ξεχωριστό, φιλικό και ζεστό ακαδημαϊκό περιβάλλον, προσφέροντας στην κοινωνία καλλιτέχνες με υψηλά επίπεδα ηθικής.
Προγράμματα σπουδών Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της Σχολής στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Υπηρεσίες στους Φοιτητές

Η σχολή στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1922, στην περιοχή ειδικού χαρακτήρα του παραδοσιακού πυρήνα των Αγίων Ομολογητών, το οποίο συνδυάζει με υπέροχο τρόπο την παράδοση με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Προσφέρει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις όπως άρτια εξοπλισμένα εργαστηρία κεραμικής, χαρακτικής, σχεδιασμού μόδας και υφασμάτων, σκοτεινό θάλαμο, πληροφορικής – Η/Υ, στούντιο, εκθεσιακούς χώρους, θεάτρο, εξειδικευμένη βιβλιοθήκη με σχετικά βιβλία και περιοδικά εικαστικών τεχνών, κυλικείο, κατάστημα υλικών τέχνης και ζωγραφικής και όλες τις διευκολύνσεις για φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Δραστηριότητες

Οι φοιτητές της σχολής λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό, συμμετέχουν σε διαλέξεις, σεμινάρια, επιδείξεις μόδας και εκθέσεις με αποκορύφωμα την ετήσια έκθεση της σχολής, η οποία καθιερώθηκε ως ένα σημαντικό ποιοτικό δρώμενο της εικαστικής δραστηριότητας στη Λευκωσία.

Οικονομική Βοήθεια

Η σχολή προσφέρει πλήρεις ή μερικές υποτροφίες, αναλόγως της οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης των φοιτητών και της ακαδημαϊκής τους επίδοσης.

Διεθνής Αναγνώριση/Συνεργασίες

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το EDEXCEL του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επικοινωνία

Αιγαία Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών
Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 81,
1080 Λευκωσία
Τηλέφωνο: + 357 22445757
Tηλεομοιότυπο: + 357 22028342
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.aigaia.com.cy