A. C. American College (Λευκωσία)

Στόχος και Εκπαιδευτική Φιλοσοφία

Το A.C. American College με την άρτια εκπαιδευτική υποδομή και ανθρώπινη προσέγγιση του, έχει σαν στόχο την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τόσο των Κυπρίων όσο και των ξένων φοιτητών, τη δυναμική συμβολή στην ανέλιξη και την πρόοδο των νέων και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση από τους νέους των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν μελλοντικά.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της Σχολής στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Διεθνείς Συνεργασίες

Η φήμη μας ως Σχολή η οποία προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση αναγνωρίζεται τόσο τοπικά όσο και διεθνώς.

Οικονομική Βοήθεια

Το A.C. American College προσφέρει τα ακόλουθα οικονομικά βοηθήματα:
  • Μέχρι και 50% υποτροφίες βασισμένες στην καλή ακαδημαϊκή επίδοση στη Σχολή.
  • Εργασία στη Σχολή.
  • Υποτροφίες σε φοιτητές των οποίων αδελφός ή αδελφή, ή σύζυγος φοιτούν ταυτόχρονα στη Σχολή.
  • Υποτροφίες σε φοιτητές - αθλητές.
  • Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές των οποίων ο ένας εκ των δύο γονέων είναι πρόσφυγας ή αγνοούμενος/η.
  • Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές που είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών (4 παιδιά και άνω).
  • Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.
  • Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές με βάση το γενικό βαθμό του απολυτηρίου τους.

Φοιτητικές Υπηρεσίες

Το Γραφείο Φοιτητικών θεμάτων προσφέρει διάφορες υπηρεσίες στους φοιτητές όπως είναι η επαγγελματική καθοδήγηση και η εξεύρεση διαμονής. Επίσης το γραφείο φοιτητικών θεμάτων οργανώνει και χρηματοδοτεί διάφορες φοιτητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες με κύρια επιδίωξη του τη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου και της ποιότητας της φοιτητικής ζωής.

Κτιριακές Εγκαταστάσεις και υποδομή

To A.C. American College, δίνει μεγάλη σημασία στη συνεχή ανάπτυξη των κτιριακών εγκαταστάσεων για να καλύπτει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των φοιτητών. Οι ακόλουθες εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες σε όλους τους φοιτητές:

Βιβλιοθήκη

Στην καρδιά της διδακτικής και ερευνητικής επιτυχίας μας βρίσκεται η βιβλιοθήκη. Πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και κλιματισμό, η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί σε ένα ήσυχο περιβάλλον και μπορεί να φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών καθημερινά. Στη βιβλιοθήκη οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες.

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Το A.C. American College διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα υπολογιστών στην Κύπρο, το οποίο λειτουργεί με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών εξυπηρετεί τόσο τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών, όσο και τις ανάγκες της διεύθυνσης και σύγχρονης λειτουργίας του A.C. American College. O κάθε Ηλεκτρονικός Υπολογιστής έχει την ίδια διασύνδεση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λογισμικού. Το κέντρο παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς επίσης και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Καφετερία

Η Σχολή μας διαθέτει μια ευρύχωρη και άνετη καφετερία που είναι ανοικτή κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του κολεγίου. Η καφετερία είναι εφοδιασμένη με μοντέρνες εγκαταστάσεις και προσφέρει ποικιλία φαγητών και ποτών. Ο χώρος της καφετερίας χρησιμοποιείται επίσης από τους φοιτητές για την οργάνωση διάφορων ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, στον ελεύθερο τους χρόνο.

Εργαστήρια Μαγειρικής και Εστιατόριο

Η Σχολή διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μαγειρικής και επαγγελματικό εστιατόριο τα οποία εξυπηρετούν στην πρακτική εξάσκηση μαθημάτων μαγειρικής και σερβιρίσματος. Τα μαθήματα που πραγματοποιούνται σε αυτές τις εγκαταστάσεις δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές μαθαίνουν όλες τις πρακτικές της παραγωγής φαγητού καθώς και άλλων υπηρεσιών όπως είναι η διαμόρφωση και ο σχεδιασμός της κουζίνας, ο σχεδιασμός μενού, παραγγελίες/παραλαβές, αγορές, αποθήκευση, καθαριότητα/υγιεινή, επισιτιστική οικονομία και διαχείριση εστιατορίου.

Γυμναστήριο

Οι φίλοι της αερόβιας άσκησης και της άρσης βαρών μπορούν να ασκούνται σωστά με όργανα γυμναστικής τελευταίου τύπου και επαγγελματικών προδιαγραφών. Οι φοιτητές μας μπορούν να γυμνάζονται με την βοήθεια επαγγελματιών γυμναστών, ατενίζοντας την υπέροχη θέα του κέντρου της Λευκωσίας.

Επικοινωνία

Λεωφ. Ομήρου 2 & 3,
1097 Λευκωσία
Τ.Θ. 22425
Tηλέφωνο:+357 22661122
Τηλεομοιότυπο: +357 22665458
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.ac.ac.cy