The Cyprus Academy of Art (Λεμεσός)

Αποστολή και Εκπαιδευτική Φιλοσοφία

Η Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Cyprus Academy of Art (CAA) είναι ένα Εγγεγραμμένο και Αναγνωρισμένο κέντρο Αριστείας για τις Δημιουργικές Τέχνες, που βρίσκεται στην καρδιά της κοσμοπολίτικης πόλης της Λεμεσού. Η Σχολή CAA διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, στούντιο και διδακτικό προσωπικό, που της επιτρέπουν να παρέχει κορυφαία Ευρωπαϊκή και Βρετανική εκπαίδευση στην Κύπρο. Η Συνεργασία CAA και UCA UK, University for the Creative Arts, Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει πλήρως Αναγνωρισμένα Βρετανικά Πτυχία και Μεταπτυχιακά στη Κύπρο.

Η Αποστολή του Κολλεγίου είναι:
 • Να αποτελέσει Κέντρο Αριστείας στους τομείς της Τέχνης, των Μέσων και του Σχεδιασμού.
 • Να είναι εξειδικευμένο κέντρο Σχεδιασμού Animation & Game Design, τόσο Ακαδημαϊκά όσο και Επαγγελματικά.
 • Να αποτελέσει κέντρο Σύγχρονων και Κλασσικών σπουδών Καλών Τεχνών.
 • Να αποτελέσει κέντρο για κινηματογραφικές και φωτογραφικές σπουδές.
 • Να αποτελέσει κέντρο Γραφικών και επικοινωνιακών σπουδών.
 • Να αποτελέσει κέντρο για μελέτες Μέσων.
 • Να είναι μια Εμπνευσμένη, Δυναμική και Πολυπολιτισμική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Σχολή Cyprus Academy of Art κατέχει μοναδική θέση στους τομείς της Τέχνης και της Σχεδίασης στην Κύπρο. Έχει δημιουργηθεί μετά από 25 χρόνια εμπειρίας και εμπλοκής στη δημιουργική μάθηση και διδασκαλία. Έχει δημιουργηθεί για να παρέχει υψηλής ποιότητας Ευρωπαϊκή και Βρεττανική εκπαίδευση, μέσω της Αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και της αποτελεσματικής χρήσης της Τεχνολογίας.

Η Σχολή CAA δεσμεύεται να παρέχει εκπαιδευτική Αριστεία. Η Σχολή φιλοδοξεί να είναι ένας από τους κύριους παρόχους εκπαίδευσης της περιοχής, στο συγκεκριμένο τομέα, προσφέροντας παγκόσμιας εμβέλειας ερευνητικά προγράμματα, προωθώντας γνώση και προσθέτοντας στην βιομηχανία, τον πολιτισμό και την οικονομία της Χώρας.

Συνεργασία Πανεπιστημίου UCA University for the Creative Arts, και του The Cyprus Academy of Art

Από τον Οκτώβριο του 2018 τα δύο ιδρύματα UCA UK και CAA έχουν γίνει επίσημοι εταίροι στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο αυτό σημαίνει ότι οι Φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν Βρετανικό Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό από το UCA University for the Creative Arts UK μπορούν τώρα να φοιτήσουν το πλήρες πρόγραμμα στην Κύπρο, και να αποκτήσουν ακριβώς το ίδιο Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό από το University for the Creative Arts του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται είναι πλήρως Αναγνωρισμένα και λαμβάνουν Κρατικές Υποτροφίες.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της Σχολής στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Σταδιοδρομίες Καριέρας στη Δημιουργική βιομηχανία

Το CAA εκτός από τη Συνεργασία με το University for the Creative Arts συνεργάζεται με διάφορα άλλα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτές οι Συνεργασίες λαμβάνουν τη μορφή επισκέψεων/ανταλλαγών Καθηγητών και Φοιτητών καθώς και την παροχή στους Φοιτητές της αναβαθμισμένες ευκαιρίες Σπουδών.

Διεθνής Αναγνώριση/Συνεργασίες

Το CAA εκτός από τη Συνεργασία με το University for the Creative Arts συνεργάζεται με διάφορα άλλα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτές οι Συνεργασίες λαμβάνουν τη μορφή επισκέψεων/ανταλλαγών Καθηγητών και Φοιτητών καθώς και την παροχή στους Φοιτητές της αναβαθμισμένες ευκαιρίες Σπουδών.

Κρατική Αναγνώριση Αξιολόγηση

Η Σχολή CAA είναι Εγγεγραμμένη, Αναγνωρισμένη Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Σπουδών Πτυχιακά και Μεταπτυχιακά είναι Αναγνωρισμένα και Αξιολογημένα από το Υπουργείο Παιδείας και τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Εγκαταστάσεις

Η Σχολή CAA διαθέτει άρτια Εξοπλισμένες αίθουσες παραγωγής και στούντιο, που βασίζονται σε Παγκόσμια Πανεπιστημιακά και Επαγγελματικά Πρότυπα. Διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένα στούντιο Animation, στούντιο φωτογραφίας/κινηματογράφου και στούντιο Καλών Τεχνών, όπου οι Φοιτητές μπορούν να Φοιτήσουν, να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν υψηλής ποιότητας Τέχνη και Σχεδιασμό. Επιπρόσθετα η Σχολή διαθέτει εξειδικευμένα στούντιο για stop-motion Αnimation με ελεγχόμενο από το λογισμικό dmx φωτισμό parcan & πράσινο σκηνικό οθόνης, Σκοτεινό Θάλαμο Φωτογραφίας, Φοιτητικούς χώρους και Στούντιο, Χώρους εργασίας ομάδων, iMac / Εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, Συνεδριακές αίθουσες για Διαλέξεις, Βιβλιοθήκη/αίθουσα έρευνας, Φωτογραφικά/κινηματογραφικά στούντιο, Αίθουσα Χαρακτικής. Η Σχολή CAA διαθέτει επίσης Επαγγελματικό εκθεσιακό Χώρο (Gallery) ό οποίος φιλοξενεί εκθέσεις επαγγελματιών καλλιτεχνών και Φοιτητών.

Υπηρεσίες προς τους φοιτητές

 • Υποτροφίες και Οικονομική βοήθεια διδάκτρων
 • Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας
 • Υπηρεσία εξευρέσεως Διαμονής
 • Υπηρεσία Ακαδημαϊκής Στήριξης
 • Καθοδήγηση επαγγελματικής Σταδιοδρομίας και περαιτέρω σπουδών

Τοποθεσία

Η Σχολή Cyprus Academy of Art (CAA) βρίσκεται στο κέντρο της Πολυσύχναστης και Κοσμοπολίτικης πόλης της Λεμεσού. Ο συνδυασμός των πολύ ευχάριστων καιρικών συνθηκών, τα πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και το λογικό κόστος ζωής, καθιστούν τη Λεμεσό ιδανικό μέρος για Σπουδές.

Επικοινωνία

The Cyprus Academy of Art,
Γλάδστωνος 55,
Πεντάδρομος,
Λεμεσός 3040
Τηλέφωνο: +357 70005250
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.caa.ac.cy