Δραματική Σχολή "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης" (Λευκωσία)

Σκοπός και Φιλοσοφία

Tο Σατιρικό Θέατρο ίδρυσε το 1992 την πρώτη Δραματική Σχολή στην Κύπρο.Η Σχολή προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση στους νέους και νέες που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού. Σκοπός της Σχολής είναι η δημιουργία άρτια επαγγελματικά, πνευματικά και ηθικά εκπαιδευμένων ηθοποιών, που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων καθώς και κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Aπόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Bλαδίμηρος Kαυκαρίδης εργοδοτούνται εδώ και πολλά χρόνια από το Σατιρικό Θέατρο, τον ΘOK, τα άλλα Eλεύθερα Θέατρα και από όλους του τηλεοπτικούς σταθμούς.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της Σχολής στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Όροι εισδοχής φοιτητών

Η εισδοχή των φοιτητών γίνεται μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Στις εξετάσεις μπορούν να λάβουν μέρος όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή Εξατάξιου Γυμνασίου ή οποιασδήποτε άλλης ισότιμης Σχολής του Εσωτερικού ή του Εξωτερικού που αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Δημοκρατίας.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις διενεργούνται δύο φορές το χρόνο, κατα τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο, ενώπιον επιτροπής που την αποτελούν ο Διευθυντής και οι Καθηγητές της Σχολής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν και να ερμηνεύσουν από μνήμης:
  • δύο μονολόγους (ένα από το Αρχαίο Δράμα και ένα από το κλασσικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο),
  • ένα ποίημα,
  • ένα τραγούδι (κατά προτίμηση ελληνικό, χωρίς συνοδεία μουσικής (Acapella) και
  • έναν αυτοσχεδιασμό (προετοιμασία ενός πρωτότυπου θέματος χωρίς χρήση αντικειμένων και προφορικού λόγου).
Τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων ανακοινώνονται την επομένη της λήξης των εξετάσεων τηλεφωνικώς.

Στη σχολή προσφέρονται σεμινάρια και διαλέξεις πάνω σε θέματα του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα από διακεκριμένους ανθρώπους του χώρου. Επίσης οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε θεατρικές παραστάσεις τόσο του Σατιρικού Θεάτρου όσο και άλλων επαγγελματικών θιάσων.

Υπηρεσίες στους Φοιτητές

Η σχολή στεγάζεται στο χώρο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ (Σατιρικό Θέατρο). Διαθέτει 2 σκηνές, πέντε αίθουσες διδασκαλίας, εξειδικευμένη βιβλιοθήκη και καφετέρια. Στους φοιτητές προσφέρονται όλες οι αναγκαίες διευκολύνσεις όπως φωτοτυπική μηχανή, πρόσβαση σε ηλεκρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, DVD Player, CD Player, προτζέκτορ, πιάνο, σκηνικά, κοστούμια, φροντιστήριο κ.λ.π. Επίσης τους παρέχονται φοιτητικές κάρτες για να παρακολουθούν δωρεάν όλες τις Κυπριακές θεατρικές παραγωγές.

Επικοινωνία

Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15,
2102 Αγλαντζιά,
Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357 22421609, +357 22312940
Τηλεομοιότυπο: +357 22493450
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.satiriko.com