Institute of Professional Studies at UCLan Cyprus (Πύλα)

Αποστολή και Εκπαιδευτική Φιλοσοφία: Στόχος του Ινστιτούτου είναι να εδραιωθεί ως ένα μοναδικό επαγγελματικό και ερευνητικό κέντρο, που να συνδυάζει τη χορηγία υποτροφιών με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Με γνώμονα τη βασική του δέσμευση για παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, το ινστιτούτο επικεντρώνεται στην χορήγηση επαγγελματικών διπλωμάτων που να διανοίγουν το δρόμο σε επαγγελματικές ευκαιρίες. Η επίτευξη της αποστολής και του οράματος του ινστιτούτου βασίζεται σε τέσσερεις σταθμισμένους στρατηγικούς στόχους που περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:
  • Να εδραιώσει ένα μαθησιακό περιβάλλον με επαγγελματικό προσανατολισμό
  • Να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία
  • Να βελτιώσει τη στάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • Να αποτελέσει ανταγωνιστικό ίδρυμα σε τοπικό επίπεδο

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της Σχολής στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Σόλων Κασίνης Ενεργειακό και Ερευνητικό Κέντρο Κατάρτισης

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών στο UCLan Cyprus έχει ιδρύσει το "Σόλων Κασσίνης Ενεργειακό και Ερευνητικό Κέντρο Κατάρτισης". Στόχος του Κέντρου είναι να προετοιμάσει τους νέους Κύπριους μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν απασχόληση στον τομέα των υδρογονανθράκων και κατ’ επέκταση να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους για περαιτέρω διείσδυση στον τομέα της ενέργειας.

Cisco Networking Academy

Το CCNA Exploration προσφέρει σε βάθος θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στο τομέα των δικτύων. Είναι σχεδιασμένο για φοιτητές με προηγμένες ικανότητες στην ανάλυση καθώς και στην επίλυση προβλημάτων όπως φοιτητές στην πληροφορική, εφαρμοσμένη μηχανική, τα μαθηματικά, και για επαγγελματίες που θα ήθελαν να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν ένα πιστοποιημένο δίπλωμα. Το Cisco CCNA Exploration βοηθά τους φοιτητές να προετοιμαστούν για την επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στην Πληροφορική σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα σπουδών Cisco CCNA Exploration παρέχει μια περιεκτική επισκόπηση στον τομέα της δικτύωσης: από τις βασικές αρχές μέχρι και προηγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες, παρέχοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για πρακτική εμπειρία και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Η διδακτέα ύλη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία καλύπτουν τις έννοιες δικτύωσης Επιπλέον, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και ευθυγραμμίζεται πλήρως επιτυχημένα με τις έννοιες της εφαρμοσμένης μηχανικής.

European Computer Driving Licence (ECDL)

Το ECDL - European Computer Driving Licence - είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επάρκειας, ένα ευρέως αποδεκτό πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι ο κάτοχός του έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να χρησιμοποιήσει τις πιο κοινές εφαρμογές του υπολογιστή αποδοτικά και παραγωγικά στο χώρο εργασίας και στο σπίτι. Το ECDL - Ευρωπαϊκή άδεια χειριστή υπολογιστή, γνωστή ως ICDL - ΔΙΕΘΝΗΣ Computer Driving Licence εκτός Ευρώπης, είναι το παγκόσμιο πρότυπο προσφέροντας στους υποψηφίους μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση που υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες, εταιρείες ηλεκτρονικών υπολογιστών, διεθνείς οργανισμούς και εμπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ECDL/ICDL αυξάνει το επίπεδο της πληροφορικής και δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών και επιτρέπει όπως οι υποψήφιοι να είναι πιο παραγωγικοί στο σπίτι και στην εργασία.

Ακαδημία Λογιστικής

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών, UCLan Κύπρος θα προσφέρει εξετάσεις λογιστικής των τριών ακόλουθων σε επαγγελματικών φορέων:
  • The Association of Chartered Certified Accountants (ACCA)
  • The Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)
  • Chartered Institute of Management Accountants (CIMA)

Εκπαίδευση και Κατάρτιση Επαγγελματιών

Το Ινστιτούτο θα προσφέρει σεμινάρια και εργαστήρια κατάρτισης για επαγγελματίες και στελέχη οργανισμών με βάση έρευνα αγοράς αναφορικά με τομείς αυξανόμενων αναγκών και ευκαιριών. Τέτοιοι τομείς είναι η ενέργεια, η οικονομία, η υγεία, τα τοπικά και διεθνή νομικά πλαίσια, το εμπόριο, ο τουρισμός, οι οικογενειακές επιχειρήσεις και οι τηλεπικοινωνίες, ενώ οι βασικοί άξονες κατάρτισης του Ινστιτούτου θα σχετίζονται με την προώθηση της καινοτομίας, το στρατηγικό μάρκετινγκ και την επικοινωνιακή πολιτική, την εξυπηρέτηση πελατών, τον στρατηγικό σχεδιασμό, το ανθρώπινο δυναμικό και την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς και με την ανάπτυξη διαπραγματευτικών δεξιοτήτων.

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα πλαίσια των προγραμμάτων Horizon 2020 και Erasmus +

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Σπουδών, το UCLan Cyprus θα επιδιώξει τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα δια βίου μάθησης για προώθηση της καινοτομίας.

Επικοινωνία

Λεωφόρος Πανεπιστημίου 12 - 14
Πύλα, 7080 Λάρνακα
Τηλέφωνο: +357 24694050
Τηλεομοιότυπο:+357 24812120
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.uclancyprusips.ac.cy/