Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Λευκωσία)

Αποστολή και εκπαιδευτική φιλοσοφία

Η Εκκλησία της Κύπρου οραματίζεται τη λειτουργία της «Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου» ως ένα φυτώριο θεολογικής παιδείας, που θα αναπτύσσεται εντός των ορίων της κανονικής δικαιοδοσίας της, για να μορφώνει ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν την εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και επιστημονική αποστολή της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο και να εξυπηρετούν τη διακονία της Εκκλησίας, εν γένει, τόσο σε τοπικό όσο και σε διορθόδοξο, διαχριστιανικό και διαθρησκειακό επίπεδο.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της Σχολής στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Τo πρόγραμμα Θεολογίας προσφέρει:
  • Ακαδημαϊκή διδασκαλία διεθνούς επιπέδου
  • Εξειδικευμένες γνώσεις για την Εκκλησία της Κύπρου.
  • Σύγχρονη τεχνολογική υποδομή σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.
  • Χαμηλό κόστος φοίτησης
  • Πιστοποίηση από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Οικονομική Βοήθεια

Κάθε έτος προσφέρεται αριθμός υποτροφιών για νεοεισερχόμενους και υφιστάμενους φοιτητές. Τα είδη των υποτροφιών είναι τα ακόλουθα:
  • Υποτροφίες Ακαδημαϊκής Επίδοσης σε νεοεισερχόμενους φοιτητές (εξαρτώνται από τον βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου)
  • Υποτροφίες για Διακρίσεις σε νεοεισερχόμενους φοιτητές (διακρίσεις στη μουσική, τέχνη, αθλητισμό κ.α)
  • Υποτροφίες Ακαδημαϊκής Επίδοσης σε υφιστάμενους φοιτητές
  • Υποτροφίες Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς
  • Υποτροφίες Βυζαντινής Μουσικής

Παρέχεται, επίσης, οικονομική βοήθεια σε φοιτητές/τριες, μέλη πολύτεκνων ή εμπερίστατων οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα νοουμένου ότι δεν έχουν τύχει οιασδήποτε υποτροφίας.

Υπηρεσίες προς φοιτητές – Φοιτητική Μέριμνα

Σκοπός της Φοιτητικής Μέριμνας είναι η συμβουλευτική στήριξη των φοιτητών κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Η Φοιτητική Μέριμνα προσφέρει στους/τις φοιτητές/τριες, πληροφορίες σε θέματα φοιτητικής ζωής, στήριξης, στέγασης και οικονομικής βοήθειας κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου.

Eπικοινωνία

Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου,
Ισοκράτους, 1-7, 1016, Λευκωσία,
Κύπρος
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: https://www.theo.ac.cy/en/home/