Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus (University of Central Lancashire, Cyprus) βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας, (περιοχή Πύλας). Άρχισε τη λειτουργία του στις 2 Οκτωβρίου 2012, προσφέροντας άριστη ανώτατη εκπαίδευση. Είναι ιδιωτικό Πανεπιστήμιο εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ιδιωτικών Πανεπιστημίων του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Όλα τα προγράμματα σπουδών έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται από τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου (QAA). Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει την παγκοσμίου επιπέδου Βρετανική εμπειρία Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο και μόρφωση υψηλής ποιότητας. Τα πτυχία απονέμονται από κοινού τόσο από το UCLan Ηνωμένου Βασιλείου όσο και από το UCLan Κύπρου. Η διευθέτηση αυτή διευκολύνει την κινητικότητα των φοιτητών στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στο UCLan UK και UCLan Cyprus, έτσι ώστε οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε ένα εκ των δυο πανεπιστημίων χωρίς διακοπή των σπουδών τους και να αποκτήσουν μια διεθνή εμπειρία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Όραμα και Αποστολή

Το στρατηγικό όραμα και αποστολή του UCLan Cyprus είναι να οικοδομήσει ένα κορυφαίο, σύγχρονο πανεπιστήμιο με παγκόσμια εμβέλεια στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία και Αφρική), παρέχοντας ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση. Το UCLan Cyprus είναι ένα μοντέρνο Πανεπιστήμιο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, αναγνωρισμένο για την παροχή μίας μοναδικής φοιτητικής εμπειρίας, την προσφορά του στην διεθνή έρευνα, καινοτόμο μάθηση, καθώς και την εξωτερική σύνδεσή του με βιομηχανίες και κοινότητες στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο.

Προγράμματα που προσφέρονται

Το UCLan Cyprus προσφέρει πτυχιακά προγραμμάτα, στη Διοίκηση (Λογιστική και Χρηματοοικονομικά, Τουριστική και Ξενοδοχειακή Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων), στη Νομική και στις Επιστήμες (Μαθηματικά, Πληροφορική και Ψυχολογία). Προσφέρει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), στην Πληροφορική και στη Διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας (TESOL) με Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία.

Έρευνα

Το UCLan Cyprus στοχεύει να δημιουργήσει πρωτοπόρα ερευνητικά κέντρα και προγράμματα βασισμένα στις υποδομές των 30 παγκοσμίου κλάσεως ερευνητικών κέντρων του UCLan Ηνωμένου Βασιλείου. Το άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστήμιου θα συμβάλει στη διάδοση της έρευνας και της παγκόσμιας γνώσης.

Διεθνής πιστοποίηση/αναγνώριση

Το UCLan Cyprus επιδιώκει επαγγελματική αναγνώριση για τα προγράμματα σπουδών για μεγιστοποίησητων ευκαιριών εργοδότησης των αποφοίτων του. Η Σχολή Διοίκησης και Επιχειρήσεων του UCLan Cyprus συνεργάζεται με επαγγελματικούς φορείς του Ηνωμένου Βασίλειου. Το πτυχίο στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά είναι αναγνωρισμένο από Βρετανικά Λογιστικά επαγγελματικά σώματα όπως το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA, 9 εξαιρέσεις), το Chartered Institute of Management Accountants (CIMA, 9 εξαιρέσεις) και το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία ( ICAEW, 7 εξαιρέσεις). Το Πτυχίο Νομικής (LLB) του UCLan Cyprus είναι το μόνο στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί από το Κοινό Ακαδημαϊκό Συμβούλιο (JASB) της Αγγλίας και της Ουαλίας που αντιπροσωπεύει την Αρχή Δικηγόρων & Νομικών Συμβούλων και την Bar Standard Board (οι ρυθμιστικοί φορείς για τους νομικούς συμβούλους και τους δικηγόρους στην Αγγλία και την Ουαλία). Ως εκ τούτου, η Νομική στο UCLan Cyprus, αναγνωρίζεται ως ένα υψηλού επιπέδου πτυχίο, που προσφέρει απαλλαγή από το ακαδημαϊκό στάδιο της επαγγελματικής νομικής κατάρτισης για όσους επιθυμούν να γίνουν Νομικοί Σύμβουλοι ή δικηγόροι. Επίσης, η Νομική του UCLan Η.Β έχει αναγνωριστεί διεθνώς με την είσοδο του προγράμματος στα κορυφαία 200 πανεπιστήμια μέσω της παγκόσμιας κατάταξης "QS 2012". Το πτυχίο Μαθηματικών του UCLan κατατάσσεται στην τιμητική 5η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2012, βάσει του αξιόπιστου πίνακα “Guardian League Table 2012”. Το UCLan Κύπρου κατέκτησε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 30 υποψηφιότητες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σαν η Πανεπιστημιούπολη με την πιο προηγμένη και καινοτόμο Οπτικο-Ακουστική Τεχνολογία.

Προγράμματα σπουδών

Για να δείτε τα Αξιολογημένα / Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών πατήστε εδώ και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα του Πανεπιστημίου στη στήλη που φέρει την ονομασία: “Ίδρυμα”.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Πανεπιστημίου 12-14
7080 Πύλα
Λάρνακα, Κύπρος
P.O. Box 42440

Τηλέφωνο: + 357 24812121
Τηλεομοιότυπο: + 357 24812120
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.uclancyprus.ac.cy